Σκοπός του ιστότοπου αυτού είναι η ενημέρωση σχετικά με τα θαύματα που μπορεί να κάνει η χρήση του δηλητηρίου της μέλισσας, σε όλα τα αυτοάνοσα νοσήματα και όχι μόνο. Αυτοάνοσα νοσήματα στα οποία η κλασσική ιατρική σηκώνει τα χέρια ψηλά.
Συλλογή καθαρού δηλητηρίου της μέλισσας, και παραγωγή αλοιφής με δηλητήριο της μέλισσας.
Η συλλογή γίνεται από μέλισσες σε μελισσοκομείο το οποίο είναι ενταγμένο στην Βιολογική Μελισσοκομία από το 2004.

Αφορά ασθένειες όπως :

• Χρονική νευρίτιδα,
• εκφυλιστική αρθροπάθεια,
• λειτουργικές διαταραχές των μυών,
• ligaments and tendinous insertions,
• οσφυαλγία(lumbago),
• ζέσταμα των μυών πριν και κατά την διάρκεια των αθλητικών δραστηριοτήτων,
• μυαλγία
• νευραλγία
• περιφερειακές κυκλοφοριακές διαταραχές
• ισχιαλγία
• ημιχρόνια και χρόνια πολυαρθρίτιδα
• έρπις
• τραύματα από δραστηριότητες των σπορ.

Η χρήση του δηλητηρίου μέλισσας, προϋποθέτει την διενέργεια αλλεργικού τεστ και την συνεργασία με κάποιον ιατρό, κατά προτίμηση ειδικό μελισσοθεραπείας.

Πληροφορίες:
e-mail:beevenomhellas@yahoo.gr,
κινητό what's up:
-συσκευασία: σωληνάριο 30 γραμμάρια με κόστος 28 ευρώ, αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αντικαταβολή(για αποστολή 4 σωληναρίων η μεταφορά δωρεάν)
- ενέσιμο διάλυμα δηλητηρίου για εξειδικευμένη χρήση π.χ. σκλήρυνση κατά πλάκας MS

Ζητούνται ΙΑΤΡΟΙ, από όλη την Ελλάδα, με ευρύ πνεύμα σκέψης σε ότι αφορά την θεραπεία ασθενών με αυτοάνοσα νοσήματα, για ενημέρωση σχετικά με τις δυνατότητες χρήσης του δηλητηρίου της μέλισσας στην θεραπεία των παραπάνω ασθενειών.
Είναι κρίμα να μην δίνεται η δυνατότητα, στους ασθενείς αυτούς, μια διεξόδου στο αδιέξοδο που βρίσκονται αυτοί και οι οικογένειες τους.

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Ένας στους τέσσερις Έλληνες πάσχουν από ρευματισμούς

Σιωπούν για την πάθησή τους

Έως και 30% των ατόμων με αρθρίτιδες διστάζουν να αναφέρουν την πάθησή τους στους συναδέλφους και στους εργοδότες τους
Έως και 30% των ατόμων με αρθρίτιδες διστάζουν να αναφέρουν την πάθησή τους στους συναδέλφους και στους εργοδότες τους (Φωτογραφία: Αρχείο ΔΟΛ )



Αθήνα
Στις αρνητικές επιπτώσεις που έχει η οικονομική κρίση στην υγεία των εργαζομένων που υποφέρουν από ρευματικές και μυοσκελετικές παθήσεις καθώς και στην αξία της κίνησης για την ποιότητα της ζωής τους, δίνουν έμφαση φέτος η Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία και η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας, την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου.

Έρευνες Ελλήνων ρευματολόγων δείχνουν ότι έως και 30% των ατόμων με αρθρίτιδες διστάζουν να αναφέρουν την πάθησή τους στους συναδέλφους και στους εργοδότες τους από το φόβο της διάκρισης και της απώλειας της εργασίας. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερες ώρες σε σχέση με τους Ευρωπαίους, γεγονός που μπορεί να αποβεί επιζήμιο για την υγεία τους.

H χώρα μας έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι αναφέρουν αναρρωτικές άδειες που σχετίζονται με προβλήματα υγείας. Μόνο το 14% αναφέρει απουσία λόγω προβλημάτων υγείας με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο να ξεπερνά το 22%. Ένας λόγος για το χαμηλό ποσοστό απουσιών, είναι ο φόβος των εργαζομένων να μη χάσουν τη δουλειά τους σε περίπτωση που δηλώσουν ασθένεια. Με τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, πολλοί διακινδυνεύουν την υγεία τους και συνεχίζουν να εργάζονται σε ακατάλληλο χώρο εργασίας.

Σύμφωνα με άλλη πρόσφατη μελέτη, η πρόωρη συνταξιοδότηση επηρεάζει δυσμενώς την υγεία του ελληνικού πληθυσμού και μπορεί να αυξήσει τη θνησιμότητα. Όσοι συνταξιοδοτήθηκαν πρόωρα, είχαν χειρότερη εξέλιξη της υγείας τους, από εκείνους που συνέχισαν να εργάζονται.

Στην Ελλάδα εκτιμάται, ότι το 27% του πληθυσμού υποφέρει από κάποια ρευματική ή μυοσκελετική πάθηση.

Οι ρευματικές και οι μυοσκελετικές παθήσεις, όπως η οσφυαλγία, το αυχενικό σύνδρομο και οι φλεγμονώδεις αρθρίτιδες (ρευματοειδής αρθρίτιδα, αγκυλοποιητική, ψωριασική αρθρίτιδα) καθώς και η οστεοαρθρίτιδα, επηρεάζουν τους Έλληνες περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο χρόνιο πρόβλημα υγείας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας, στην Ελλάδα ζουν περίπου 100.000 ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα με το 25% να σταματά να εργάζεται σε διάστημα 5 ετών.

Επίσης υπάρχουν 25.000 ασθενείς, οι περισσότεροι νεαροί άνδρες, με αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα, ενώ περισσότερα από 2.000.000 άτομα της τρίτης ηλικίας υποφέρουν από οστεοαρθρίτιδα, όπως τονίζει o Πρόεδρος της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας, Πέτρος Σφηκάκης.

Σύμφωνα με την ψυχολόγο και ψυχοθεραπεύτρια, Νάντια Τσιλιάκου, υπεύθυνη της Γραμμής Ψυχολογικής Υποστήριξης της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.), το ένα τρίτο των ασθενών με αρθρίτιδες, οι περισσότερες είναι γυναίκες, πάσχουν από κατάθλιψη, άγχος, φοβίες και κρίσεις πανικού, που συνδέονται με την πάθησή τους.

Γι’ αυτό η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. έθεσε σε λειτουργία από τον Ιούνιο του 2007 την τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για τους ασθενείς με ρευματολογικά νοσήματα ( τηλ. 210 8237302 helpline@arthritis.org.gr ). Επιπλέον, η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α., σε συνεργασία με άλλους συλλόγους ασθενών, προχωρεί στη δημιουργία ομάδων περιπάτου, δεδομένου ότι, 15 λεπτά άσκησης την ημέρα ή 90 λεπτά την εβδομάδα, βοηθούν στη διατήρηση της κινητικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου